Undervisning - Parkour og Freerunning

Undervisning og WorkshopsParkourelever træner wallflips


Dennis Asp - Instruktør

"Jeg elsker at undervise. Det er giver bare så
meget at se folk kæmpe med et move, og så
overvinde det. Jeg oplever den samme glæde
ved at undervise, som de oplever ved at lære.
Det er helt tydeligt at se, at vores workshoppere
lærer dobbelt så hurtigt som jeg selv gjorde, fordi
de har en underviser til at hjælpe dem."

"Jeg har undervist parkour i 6 år. Før det
underviste jeg 4 sæsoner i breakdance, og jeg har
undervist på 1½ år på en folkeskole - jeg elsker at
være på og dele mine erfaringer med andre.
I alt har jeg haft 14 faste hold, og så har jeg afholdt
en masse workshops, både privat og gennem
Freerun Denmark. Som en ekstra udfordring
til mig selv, har jeg også forsøgt mig som snowboardinstruktør i Canada."

Som nogle af de allerførste udøvere i Danmark, ved vi hvad det vil sige, at skulle lære alting fra bunden. I dag deler vi med største fornøjelse ud af vores hårdt tilegnede færdigheder.
Flere af vores undervisere har mere end 5 års erfaring med undervisning i parkour og op til 10 års erfaring med undervisning generelt.
Freerun Denmark tilbyder workshop af høj kvalitet og med sikkerhed for øje. Vi vægter at give vores workshoppere en smagsprøve på hvad parkour er, og lærer dem hvordan de fortsat kan træne videre med sikkerhed og uden risiko for dem selv eller andre.
Vi ønsker at inspirere andre, til at se det fantastiske ved at dyrke parkour både rent fysisk, men også det mentale i en bevægelseskunst hvor kreativiteten er den eneste begrænsning for, hvordan man kan bruge sin krop og sine omgivelse

Vi tilbyder også introduktionskurser for idrætslærere og gymnastiktrænere, der ønsker at tilbyde parkour i deres undervisning.


- Hvem kan deltage i en parkourworkshop?
Det korte svar er alle!
Hvis man kan gå, kan man dyrke parkour. Der er dog en tydelig tendens til, at især drenge i alderen 10-16 er helt vilde med parkour. Det afspejler sig også i de tilmeldinger man modtager på workshops, og det er en gruppe, hvor motorikken er udviklet tilstrækkeligt, og gå-på-modet er højt. Vi har dog også haft masser af succes med at undervise både drenge og piger lige fra 6 til 60 år.

- Hvor længe varer en workshop?
Det kan man gøre som man vil. Vi har afholdt workshops af 1½ timer helt op til 5 timer 5 dage i træk.
Den typiske workshop varer 2-3 timer.

- Hvilke faciliteter kræves der?
Da de fleste skoler, kommuner og SFO'er har adgang til en almindelig gymnastiksal med madrasser, plinte, bomme og ribber, er det oftest der vi afholder workshops. Med de almindeligste redskaber, kan man genskabe mange af byens strukturer, og selv styre højder og afstande, og lægge noget blødt ud til ukontrollerede landinger.
Nogle steder kan man også finde rigtig fine "naturlige" elementer udendørs, som kan bruges til undervisning. Eksempelvis under 7th Eurogym hvor vi afholdt workshops for 800 europæiske gymnaster på Provstegårdsskolen.

- Hvor mange deltagere kan i håndtere?
Det afhænger af aldersgruppen og faciliteter, men omkring 15-30 workshoppere ad gangen pr. instruktør. Har i flere interesserede end det, kan vi bookes af flere omgange eller med et passende antal instruktører.

- Hvor kan man gå til parkour?
Vi har på nuværende tidspunkt ikke nogen faste undervisningstilbud. Vil du gå til parkour, henviser vi til gymnastikforeningerne og ungdomsklubberne.Nedenfor finder du billeder fra vores workshops:

Workshop i forbindelse med åbningen af parkourpark: image 1 0f 15 Thumb Parkour med Faxe Ungdomsskole: image 2 0f 15 Thumb Parkour med Faxe Ungdomsskole: image 3 0f 15 Thumb 7-10 årige træner parkour i Rødovre: image 4 0f 15 Thumb 7-10 årige træner parkour i Rødovre: image 5 0f 15 Thumb 7-10 årige træner parkour i Rødovre: image 6 0f 15 Thumb Faxe Ungdomsskole: image 7 0f 15 Thumb
Workshop i forbindelse med åbningen af parkourpark: image 8 0f 15 Thumb Faxe Ungdomsskole - Speed Vault: image 9 0f 15 Thumb Faxe Ungdomsskole - Speed Vault: image 10 0f 15 Thumb Faxe Ungdomsskole - Cat Leap: image 11 0f 15 Thumb Faxe Ungdomsskole: image 12 0f 15 Thumb 7-10-årige lærer wallflip: image 13 0f 15 Thumb 7-10-årige lærer wall run og climb ups: image 14 0f 15 Thumb Freerun Denmark har de seneste år været en fast del af Søndre Havnedag i Køge: image 15 0f 15 Thumb
© COPYRIGHT Alle rettigheder forbeholdes - Freerun Denmark v/ Dennis Asp | Kontakt: